ZONNEDAK STEENFABRIEK - 100%
Zonnedak Steenfabriek is succesvol gefinancierd. Bedankt aan alle ZonneDelers voor hun deelname! Vrijblijvend voorinschrijven voor een volgend zonne-energieproject? Klik op de gele button en de voorinschrijving is in 60 seconden geregeld!
INVESTEER IN ZONNE-ENERGIE EN DOE DE BIJEN EEN PLEZIER
ZonnepanelenDelen doneert voor elk succesvol gefinancierd project, en per nieuwe ZonneDeler op ons platform, een bedrag aan Bee in Balance. Dankzij de investeringen van 322 ZonneDelers in Zonnedak Steenfabriek zal Bee in Balance huisvesting creëren voor 5.300 bijen in Nederland. Lees hier meer over de samenwerking met Bee in Balance.
OVER ZONNEDAK STEENFABRIEK
In de steenfabriek in Eygelshoven, stammend uit midden jaren 60, werden van oorsprong al gevelstenen en binnenmuurstenen geproduceerd. Na 50 jaar dienst werd de steenfabriek in 2011 planmatig stilgelegd. 10 jaar na de stilstand is het team achter Dutch Circular Initiatives begonnen met het hernieuwd leven inblazen van de fabriek door middel van een grondige revisie van de installaties en de plaatsing van een nieuwe energiezuinige brander installatie. In plaats van het gebruik van traditionele grondstoffen produceert de fabriek nu circulaire gevelstenen. De innovatieve bakstenen, die voldoen aan de milieu hygiënische en civiele technische eisen worden uit afvalstromen als bouwpuin en vervuilde (klei)stromen gemaakt. Op deze wijze zijn wij niet alleen in staat om kwalitatief goed gevelstenen te produceren maar voorkomen wij dat materialen gestort worden.
Voor ons is circulair de toekomst. Met dit ideaal willen wij dat de wereld ook voor toekomstige generaties leefbaar blijft. Wij sluiten dan ook niet uit in de toekomst meer circulaire bouwmaterialen uit afval te gaan produceren. Met het geloof in het circulaire gedachtegoed maken wij dit bedrijf toekomstbestendig. De zonnepanelen die op het dak van de steenfabriek geplaatst worden dragen bij aan de duurzame doelstellingen van het bedrijf.
PV-INSTALLATIE
Zonnedak Steenfabriek bestaat uit 2.864 zonnepanelen en krijgt een totaal geïnstalleerd vermogen van 1,16 MWp. Het zonnedak zal naar verwachting jaarlijks 1.049.728 kWh zonnestroom produceren. Dat is genoeg voor het elektriciteitsverbruik van meer dan 350 huishoudens!
HOE WERKT HET?
Rendement voor Greenchoice klanten:
Greenchoice koppelt het rendement aan de persoonlijke kale energieprijs van investeerders en geeft hierop een toeslag van 21% (gelijk aan de BTW). De energieprijzen zijn de laatste tijd sterk gestegen. De energiemarkt is op dit moment nog erg onzeker, daarom biedt Greenchoice momenteel geen vaste tarieven aan. Onderstaand voorbeeld is daarom puur als rekenvoorbeeld bedoeld en de getoonde tarieven zijn daarmee ook indicatief. Voor een actueel passend en (voorlopig) variabel tarief kan contact worden opgenomen met de klantenservice van Greenchoice. Vermeld hierbij dat het om dit project via ZonnepanelenDelen gaat. Meer over hoe het rendement precies is opgebouwd lees je in het Informatie Memorandum.
HOE KAN IK MEEDOEN?
Iedereen kan mee investeren in dit zonnedak. Je kunt één of meer ZonneDelen t.w.v. 25 euro kopen. Met een ZonneDeel profiteer je direct van de - op het zonnedak opgewekte - duurzame energie. Net zoals bij een zonnepaneel op je eigen dak beweegt het rendement van je ZonneDeel mee met de stroomprijs en de hoeveelheid opgewekte zonne-energie.
Als het project start kun je meedoen door aan de rechterzijde (op mobiel/tablet: onderaan) van deze pagina te klikken op het bedrag dat je wilt investeren. Wil je een bedrag boven de 500,- euro investeren dan verschijnt een korte investeerderstoets.
Vervolgens wordt om een aantal gegevens gevraagd. Aan de hand van deze gegevens stellen we een overeenkomst op. Daarna volgt de betaling die via iDEAL gedaan moet worden, dus vergeet je pinpas en Identifier niet. Na het investeren wordt via e-mail om een kopie van je identiteitsbewijs gevraagd.
Je kunt gerust investeren, want het geld wordt gestort naar een stichting derdengeldenrekening van betalingspartner Buckaroo. Gaat het project niet door? Dan krijg je de inleg weer netjes terug!
Let op: De projectdocumentatie (Informatiebrochure, Informatie Memorandum, Achterstellingsovereenkomst en AFM document) staat bovenaan de projectpagina onder het kopje 'documentatie'.