Dank aan 420 ZonneDelers! Solarvation Lelystad staat op 100%. Binnenkort zullen jullie profiteren van de zonnestroom uit de 102.536 zonnepanelen.
Vrijblijvend voorinschrijven voor deel twee van Solarvation Lelystad? Klik op de gele balk en de voorinschrijving is in 60 seconden geregeld!
Dit collectieve zonne-energie project is een initiatief van Luke Bouwman en Kees van Woerden, beiden betrokken Flevolanders én ondernemers in de regio. Gemeente Lelystad had een braakliggend terrein: een oude proefboerderij van de WUR met asbestdaken. Voor de initiatiefnemers reden te zoeken naar een andere invulling, om de grond weer meerwaarde te geven. De oplossing? Het terrein saneren, de gebouwen met asbest slopen en vervolgens een groot zonnepark realiseren: Zonnepark Solarvation. Zo wordt er gezorgd voor schone zonne-energie en tegelijk biedt het zonnepark de mogelijkheid om te onderzoeken, wat er bijvoorbeeld onder de verhoogd geplaatste panelen geteeld kan worden om de grond weer te revitaliseren. Dit groene samenwerkingsproject, met partners Triodos, ENGIE en Gemeente Lelystad, levert een energieke en educatieve bijdrage aan de samenleving.
De initiatiefnemers kiezen er bewust voor om een deel van de investering via crowdfunding aan te trekken, om iedereen de mogelijkheid te geven om bij te dragen en te profiteren van de zonne-energie. Zo kunnen bijvoorbeeld ook huishoudens die zelf geen geschikt dak hebben voor zonnepanelen bijdragen aan een groenere toekomst.
Het zonnepark van Solarvation aan de Wisentweg in Lelystad heeft een omvang van 28 ha, het volledige PV-systeem zal dan ook een vermogen van ongeveer 38MWp hebben. Na oplevering kunnen 10.000 huishoudens gebruik maken van de groene stroom. Het project zal een bijdrage leveren van 7,5% aan het stroomverbruik van Lelystad.
PV-INSTALLATIE
HOE WERKT HET?
Overstappen naar ENGIE? Ga dan direct naar:
HOE KAN IK MEEDOEN?
Iedereen kan mee investeren in het zonnepark. Je kunt één of meer ZonneDelen t.w.v. 25 euro kopen. Met een ZonneDeel profiteer je direct van de door jou op het zonnepark opgewekte duurzame energie. Net zoals bij een zonnepaneel op je eigen dak beweegt het rendement van je ZonneDeel mee met de stroomprijs en de hoeveelheid opgewekte zonne-energie. Bij de huidige stroomprijzen is het rendement naar verwachting gemiddeld 3,5%, maar dit kan oplopen bij meer zonnestroom of hogere energieprijzen tot wel 5,3% per jaar.
Dit is op basis van IRR (internal rate of return, de gemiddelde rente over het gemiddeld uitstaande bedrag). De lening heeft namelijk een lineaire aflossing, waardoor je halverwege de looptijd de helft van je geïnvesteerde kapitaal terug hebt.
Als het project start kun je meedoen door aan de rechterzijde (op mobiel/tablet: onderaan) van deze pagina te klikken op het bedrag dat je wilt investeren. Wil je een bedrag boven de 500,- euro investeren dan verschijnt een korte investeerderstoets.
Vervolgens word je om een aantal gegevens gevraagd. Aan de hand van deze gegevens stellen we een overeenkomst op. Daarna volgt de betaling die via iDEAL gedaan moet worden, dus vergeet je pinpas en Identifier niet.
Je kunt gerust investeren, want het geld wordt gestort naar een stichting derdengeldenrekening van betalingspartner Buckaroo. Gaat het project niet door? Dan krijg je de inleg weer netjes terug!
Let op: De projectdocumentatie (informatiebrochure, informatie memorandum, AFM document en achterstellingsakte) staat bovenaan de projectpagina onder het kopje 'documentatie'.