Zonnepark Molenwaard succesvol!
Vrijblijvend voorinschrijven voor een volgend zonne-energieproject? Klik op de gele knop en de voorinschrijving is in 60 seconden geregeld!
In samenwerking met omwonenden, de gemeente en LAOS Landschapsarchitectuur heeft Solarfields dit prachtige zonnepark ontwikkeld. Tijdens bijeenkomsten is samen met omwonenden voor elke rand een landschappelijke inrichting ontworpen die voldoet aan de wensen van de omwonenden die er het dichtst bij wonen. Het zonnepark beslaat een oppervlakte van 35 hectare, waarvan ongeveer 7 hectare wordt ingericht met onder andere nieuwe watergangen en grondwallen met beplanting waardoor het gebied een ecologische meerwaarde krijgt.
Er is bewust gekozen om omwonenden bij het project te betrekken. Zij krijgen dan ook voorrang als het project open gaat. Door burgerparticipatie mogelijk te maken, krijgt iedereen de kans om te profiteren van zonne-energie, dus ook huishoudens die zelf geen geschikt dak hebben voor zonnepanelen. Zo kan iedereen bijdragen aan een groenere toekomst!
Speciaal bij dit project:
- Extra 'burenvoordeel' voor de inwoners van de gemeente Midden-Groningen over de eerste € 500,- aan investeringen.
PV-INSTALLATIE
Bij Zonnepark Molenwaard zijn ruim 90.000 zonnepanelen geplaatst worden. Het volledige PV-systeem heeft een vermogen van 38 MWp en wekt jaarlijks gemiddeld 37.000.000 kWh op. Het zonnepark levert op deze manier duurzame energie voor circa 10.000 huishoudens!
Het park levert al stroom!
Zonnepark Molenwaard levert op dit moment stroom aan 10.000 huishoudens in de gemeente Midden-Groningen. Hiermee levert het een goede bijdrage aan de energiedoelstellingen van Nederland.
HOE WERKT HET?
Overstappen naar Engie? Ga dan direct naar:
HOE KAN IK MEEDOEN?
Iedereen kan mee investeren in het zonnepark. Je kunt één of meer ZonneDelen t.w.v. 25 euro kopen. Met een ZonneDeel profiteer je direct van de - op het zonnepark opgewekte - duurzame energie. Net zoals bij een zonnepaneel op je eigen dak beweegt het rendement van je ZonneDeel mee met de stroomprijs en de hoeveelheid opgewekte zonne-energie.
Als het project start kun je meedoen door aan de rechterzijde (op mobiel/tablet: onderaan) van deze pagina te klikken op het bedrag dat je wilt investeren. Wil je een bedrag boven de 500,- euro investeren dan verschijnt een korte investeerderstoets.
Vervolgens word je om een aantal gegevens gevraagd. Aan de hand van deze gegevens stellen we een overeenkomst op. Daarna volgt de betaling die via iDEAL gedaan moet worden, dus vergeet je pinpas en Identifier niet.
Je kunt gerust investeren, want het geld wordt gestort naar een stichting derdengeldenrekening van betalingspartner Buckaroo. Gaat het project niet door? Dan krijg je de inleg weer netjes terug!
Let op: De projectdocumentatie (informatiebrochure, informatie memorandum, AFM document en achterstellingsakte) staat bovenaan de projectpagina onder het kopje 'documentatie'.